pondělí 19. září 2016

Good Charlotte Young Authority - Stojí to za to?

Po cca šesti letech se s novou tvorbou vrací na scénu slavná rocková kapela Good Charlotte. V regálech obchodů můžeme už od 15. července najít nové album Youth Authority, které vydalo vydavatelství MDDN a je dalším dílem produkce bývalého frontmana punkové kapely Goldfinger a úspěšného hudebního producenta, Johna Feldmanna. Nyní ho pojďme blíže zhodnotit.
 
Na tvorbě alba se podílelo mnoho umělců z rockového undergroundu, např. Kellin Quinn, zpěvák kapely Sleeping with Sirens, vybraní členové kapely All Time Low, či již zmíněný producent John Feldmann, který se na albu vyřádil i po textové stránce, a mnoho dalších.
 
Skupina se rozhodla držet svého typického stylu a připomíná tak svým věrným fanouškům atmosféru, kterou oplývala i před deseti lety. U alba proto nenastalo mnoho změn, které by zásadně ovlivňovaly směr, kterým se kapela ubírá.
 
Good Charlotte se od svých začátků zabývala problémy mladých lidí či společnosti jako celku, což se jim nadále daří. V textech alba porovnávají především minulost se současností a s pomocí skvělé melodie zprostředkovávají skvělý požitek z celého alba.

Jednu věc bychom však vytkli. Jednotlivé písně jsou si vzájemně hodně podobné, tudíž když se člověk nezaměří na text, a album soudí především dle zvukové stránky, může se jako celek tvářit jednotvárně.

A jaký je závěr? Z pohledu fanouška je album skvělým zpestřením současné hudební scény, která se v dnešní době ubírá především popovým či R'n'B směrem. A ano, album rozhodně stojí za to.

 
                                                                                                                               Jana a Martin

Žádné komentáře:

Okomentovat