úterý 27. září 2016


Praha z pohledu kavárenského povaleče

 
Z nepřeberného množství kaváren v Praze je opravdu těžké vybrat tu designově nejzajímavější, s tou nejlepší kávou, příjemnou atmosférou, dobře dostupnou lokací a nějakým tím dobrým zákuskem, který neodmyslitelně patří k dobře pražené kávě. Námi vybrané kavárny aspoň určitě splňují tu dobrou lokaci, jsou totiž focené v blízkosti Karlova Mostu, Malé Strany a Petřína. Spoustu z kaváren jsme navštívily poprvé, u spousty se nám líbil exteriér kavárny, ale interiér jsme neviděli a samozřejmě jsou tu a takové, které máme velice v oblibě a naše návštěva je na běžném pořádku dne.

 Myslíkova ulice je zaplněna nespočtem restaurací a kaváren, takže pokud tápete, kam si jít po škole sednout a neradi využíváte český řetězec kaváren značky Cross Cafe, tak vám můžeme doporučit například tyto kavárny.



 Pokud rádi sázíte na klasiku, ve kterém si dávali schůzku před desítky lety vaši prarodiče, přičemž máte z jedné strany výhled na Vltavu společně s Pražským hradem a nebo možnost koukat na (stále polorozbouranou) původní stavbu Národního divadla, popřípadě Novou scénu Národního divadla, tak musíte zajít do (světoznámé?) kavárny Slavia.
Pokud projdete jakoukoliv uličkou Prahy, tak určitě alespoň jednu kavárničku najdete. Sice to nejsou takové rarity jako například Café Louvre, ale to neznamená, že si tam Vaší ranní nebo odpolední kávu, nemůžete užít. 



                                                                        V. Zbrožková, D. Korityáková

Žádné komentáře:

Okomentovat