pondělí 19. září 2016

RECEPT: Makový cheesecake de facto bez výčitek

Cheesecake patří jednoznačně mezi nejpopulárnější koláče na světě. Existuje několik druhů. Sladký, slaný, pečený a nepečený. My si dnes ukážeme recept na pečený makový cheesecake. Věděli jste však, že si můžete připravit zdravější a stejně chutnou verzi?


INGREDIENCE:

 na korpus:
  • 70 g mletého máku
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 ml mléka
  • 2 pl kokosového oleje
  • sladidlo podle chuti (např. trošku stévie nebo kokosového cukru)
na náplň:
  • 500 g polotučného tvarohu (je na Vás, jaký si zvolíte)
  • 40 g kokosového cukru (nebo jiného sladidla)
  • 2 vajíčka
  • šťáva z poloviny citronu
  • citronová kůra



POSTUP:
 
Všechny ingredience na korpus smícháme a vzniklou hmotu natlačíme do dortové formy. Poté smícháme ingredience na náplň, kterou na závěr ochutíme šťávou z citronu a citronovou kůrou. Náplň pak nalijeme do formy s korpusem. Cheesecake pečeme na 180°C po dobu 40 minut. 
 
Bude to těžké, ale nebuďte nedočkaví a nechte upečený cheesecake dostatečně vychladnout. Nejlépe, když ho umístíte na pár hodin do lednice.
 
Přejeme Vám dobrou chuť!
 
Kristýna & Radka, 3.E
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat