úterý 22. listopadu 2016


CHEESECAKE

Ingredience:

·         170g máslových sušenek
·         70g másla
·         500g mascarpone
·         3 vejce
·         100g moučkového cukru
·         2 lžíce citronové šťávy
 

Postup:

1.      Sušenky rozmixujeme v robotu a poté je smícháme s rozpuštěným máslem.

2.      Sušenkovou směs nasypeme na dno kulaté formy, vyložené pečícím papírem a dlaněmi přitlačíme (můžeme si pomoci skleničkou). Na kraji těsto trochu zvedneme do boku formy, pečeme v troubě, předehřáté zhruba na 180stupnu, zhruba 10 minut.

3.      Mezitím si připravíme krém, ručně smícháme mascarpone s cukrem, poté přidáme po jednom vejce a dochutíme citronovou šťávou.

4.      Krém nalijeme na mírně vychladlý korpus, pečeme v troubě na 160 stupňů přibližně hodinu, pro ideální výsledek vložíme pod formu na spodní rošt pekáč naplněný vodou.

5.      Po upečení necháme cheesecake dostatečně vychladnout, nejlépe ho necháme odležet přes noc.

6.      Typ na ozdobení: čokoláda, ovoce, ovocné pyré či jiné ingredience.
                                                                                   Hrabová, Jirmanová 4.F
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat