středa 25. ledna 2017


VAFLE S LESNÍM OVOCEM
 
 
 
 
Těsto
Bílek 2 ks
Moučkový cukr 60 g
Máslo 60 g
Polohrubá mouka 60 g
               

Na ozdobu
       
Lesní ovoce 400 g
Moučkový cukr 4 lžíce
Šlehačka 150 ml
Výsledek obrázku pro vafle s ovocem
    

Postup přípravy:

Bílky smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo společně s moukou a důkladně promícháme. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne stejnorodá hmota, těsto pak vložíme na 2 hodiny do ledničky. Plech vyložíme pečícím papírem, nakreslíme kruhy o průměru asi 12 cm a nanášíme na ně 2 milimetrovou vrstvu těsta. Pečeme 2-3 minuty v troubě předehřáté na 220 °C. Když okraje kroužků začnou hnědnout, plech z trouby vyjmeme. Pomocí sklenice vytvarujeme kalíšky a necháme je vychladnout.

Ovoce opláchneme, promícháme s cukrem a počkáme, až se cukr rozpustí. Poté je vložíme do vaflových kalíšků a ozdobíme šlehačkou.
        
                                                                                                      Jirmanová 4.F 


Žádné komentáře:

Okomentovat