středa 29. listopadu 2017

                                                  Jak neztratit status studenta?


    
     Každého na této škole čeká maturita. Ale co potom? Možná většině z nás se ještě nebude chtít jít rovnou pracovat. Naštěstí existuje spoustu možností jak být stále studentem. Status studenta vám zajistí vysoká škola, vyšší odborná i jazyková škola.


     Vysoké školy a vyšší odborné


     Pokračujte v rozšiřování svých znalostí a vědomostí a přihlaste se na vysokou školu. Status studenta vám zůstane a pilným studiem se dopracujete až k titulu, a díky tomu vás určitě čeká i dobrá práce. Pokud si však myslíte, že na vysokou školu nemáte nebo se vám tam moc nechce, je tu ještě možnost jít na vyšší odbornou školu, která je zaměřená více na praktickou profesní orientaci než vysoké školy.

Zde přikládám seznam vysokých škol v České republice
http://www.atlasskolstvi.cz/vysoke-skoly




     Vraťte se o kousek zpět


     Určitě jedna z dalších možností je přihlásit se například na nějaké učiliště, pokud si tolik nevěříte ohledně vysokých škol. Zde na učilišti budete mít povinnou odbornou praxi, a když se dobře uchytíte, mohou si vás tam i nechat. Získáte výuční list, a tím, že už máte i maturitní vysvědčení, tak se můžete dostat na vyšší pozice a později se stát třeba i vedoucí.


    
     Pomaturitní jazykové studium


     Ne všechny jazykové školy vám dovolí status studenta, proto je dobré si nejprve zjistit obecné informace o dané škole.

Zde přikládám přehled jazykových škol v České republice
http://www.jazykovky.cz/jazykove-skoly/vyuka-jazyku/cr/pomaturitni-studium/




V. Kohoutová, 4.C

Žádné komentáře:

Okomentovat